Visitem un productor artesà de formatges a Menorca

Visita-a-SArangi_treballadoEn el transcurs de l’estada a l’illa, l’equip d’Es Portal Hotel Gastronòmic també va tenir ocasió de visitar i conèixer de primera mà un productor artesà de formatges de Menorca, S’arangí, situat a Es Mercadal, on ens van explicar el seu procés de producció de formatges de cabra i de vaca, d’animals que tenen a la mateixa explotació, Finca S’Arangí, a Es Mercadal, al centre de l’illa.

Es tracta d’una explotació familiar que elabora formatge de Menorca amparat per la Denominació d’Origen Protegida ‘Maó Menorca Artesà’ amb llet crua de vaca obtinguda de les vaques de la pròpia finca. Igualment, també elaboren formatge de cabra gràcies a animals propis que tenen a la seva finca, que pasturen en llibertat en pastures naturals riques en arbustos de l’illa i en plantes aromàtiques. Finalment, també produeixen un formatge que és una barreja de llet de cabra amb llet de vaca.

S’arangí ens va oferir també un tast dels seus formatges just al costat d’on els produeix i els madura, en un espai on també tenen altres productes artesans del territori com l’arrop o herbes de Menorca, cerveses artesanes fetes a l’illa i vins també elaborats a Menorca.

[col type=”1_3″ class=””]Formatges-en-maduració[/col][col type=”1_3″ class=””]Diferents-graus-de-maduraci[/col][col type=”1_3″ class=””]Explicant-el-procés-de-prod[/col]