WhatsApp Image 2019-03-05 at 14.14.51 (2)Aquest divendres farem el sopar maridat amb Mas Pòlit, un celler singular de l’Albera amb un menú elaborat especialment pel nostre xef, Joan Carles Sànchez, en el marc de la iniciativa Sopars Maridats que promouen conjuntament els col·lectius La Cuina del Vent i la Cuina de l’Empordanet  amb la DOEmpordà.

Obrirem el sopar amb un aperitiu, la Crema de fetge gras d’ànec amb compota de fonoll i pols de festucs acompanyat del Clarinet 2018, fet amb garnatxa negra.

Seguirem amb tres entrants. Primer unes Escopinyes al vapor amb crema de celeri i espàrrecs de marge seguint amb el mateix vi, el Clarinet 2018 negre.

Carpaccio de filet de vedella amb maionesa de mostassa a l’antiga poma confitada i brots verds. Aquest plat el maridem amb el Terra Indika 2017, també elaborat amb garnatxa negra.

Acabarem els entrants amb un Arròs Akita Komachi fosc amb sèpia amb trompetes de la mort i gamba del Cap de creus amb allioli de carbassa escalivada. Anirà acompanyat del Clot d’Illa 2017, fet amb sirà i garnatxa negra.

Llom de bacallà a la brasa amb albergínia fumada amb crema d'alls escalivats rovell curat i tòfonaTot seguit, tastarem un peix, un Llom de bacallà a la brasa amb albergínia fumada amb crema d’alls escalivats rovell curat i tòfona i l’acompanyarem amb el Clot d’Illa.

Seguirem amb una carn, la Galta de porc ibèric amb crema de pèsols del Maresme amb nap i pastanaga acompanyada del Mas Pòlit 2017, elaborat amb garnatxa negra, cabernet sauvignon i sirà.

Acabarem el sopar maridat amb un Flam de llet amb canyella pa de pessic de carbassa nous de macadàmia garrapinyada i sorbet de mandarina. El maridarem amb un Moscat del Mas Pòlit 2018, fet amb Moscatell d’Alexandria.

Un celler singular de l’Albera

Mas Pòlit és un celler familiar construït el 2017 al paratge natural de l’Albera, al municipi de Vilamaniscle, a l’Alt Empordà. Es tracta d’una nova edificació integrada al paisatge que és energèticament autosuficient. Produeix electricitat gràcies a l’aerotèrmia.

Explota les vinyes de muntanya de la propietat del Mas Pòlit, en sòl de llicorella. Disposa de 8 hectàrees en propietat i elabora els seus vins gràcies a les varietats moscatell, lledoner negre, monastrell, sirà i cabernet sauvignon. Ha obtigut el Vinari d’Or 2018 i la Medalla d’or de Mundus Vini.

EsPortal_MenuSM_CAT

Per més informació i reserves al 972 63 65 96