Lledoner d’Or 2019 a Es Portal pel suport al vi de la DO Empordà

Joan Carles Sànchez i Susanna Figueras, d'Es Portal Hotel Gastronòmic, van rebre el Lledoner d'Or 2019 del consell de la DO Empordà que presideix Xavier Albertí.Es Portal Hotel Gastronòmic va rebre ahir el Lledoner d’Or 2019 pel seu ‘decidit suport als vins de la DO Empordà’. El guardó el concedeix anualment el consell regulador de la DO Empordà en el marc de la mostra de vins i caves. El president del consell regulador, Xavier Albertí, va destacar l’aposta pel producte de proximitat d’Es Portal, i també del vi empordanès. “És un home i un hotel gastronòmic que es desviuen per la feina ben feta i per la seva decidida aposta pels vins de la terra”, va dir Albertí.

El guardó el va lliurar el director de l’Incavi, Salvador Puig, al xef i propietari d’Es Portal Hotel Gastronòmic, Joan Carles Sànchez. En lliurar el guardó es va destacar el fet que Es Portal és un dels membres més actius del Club de la Ruta del Vi DO Empordà, del Patronat de Turisme de la Costa Brava. I també el fet que Joan Carles Sànchez, des de la Cuina de l’Empordanet, treballa per la defensa i promoció dels vins de l’Empordà.

Joan Carles Sànchez ha agraït el guardó i ha destacat la feina que es fa des del consell regulador. Ha posat com a exemple que la comunicació del guardó li va arribar un dia d’agost en ple servei, a les 9 de la nit. Sànchez va agrair el premi i va apuntar que queda molta feina per fer. ‘Hem de conèixer i donar a conèixer encara més els nostres vins. Cal que hi hagi més presència dels nostres vins a les cartes dels nostres restaurants. I això ho hem de fer amb la complicitat de tots els actors implicats: productors, restauradors, administració…’.

Joan Carles Sànchez també va explicar que Es Portal treballa en diversos fronts en la defensa del territori i del producte de proximitat. S’ha constituït com empresa adherida al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Col·labora en el projecte de recuperació del Fesol de l’Ull Ros, i forma part de la xarxa Tràmec. I col·labora amb el projecte Sèpia, també vinculat al parc natural.

Igualment és promotor de jornades gastronòmiques i promotor de productes locals, com l’arròs de l’Estany de Pals o el vi de la DO Empordà. Sobretot, fent difusió d’aquests productes, cuinant en actes promocionals a Barcelona o a diferents punts d’Europa amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Cellers presents a la festa de lliurament_1300Decidit suport als vins de l’Empordà

Pel que fa al vi, Es Portal va subscriure i incorporar a la carta de vins la declaració de Mas Marroch, de defensa del vi de la DO Empordà. Col·labora amb diverses activitats de promoció com els Sopars Mardiats, la Ruta del Vi el Festival Vívid i organitza activitats amb cellers propers com Mas Geli i Mas Oller.

El Consell Regulador de la DO Empordà ha celebrat a Figueres el lliurament de la cinquena edició dels premis Lledoner d’Or i Bacus Emporità que anualment es concedeixen a persones, institucions o establiments que han destacat en la promoció o defensa dels vins empordanesos, en el marc de la Festa de benvinguda a la Mostra del Vi de l’Empordà que organitza l’Ajuntament de Figueres.

Cuina del Vent1300Al lliurament, que ha tingut lloc a la Casa Empordà de Figueres, hi han assistit cellers, restaurants i altres entitats i persones relacionades amb la Mostra i el món del vi. Precisament, els restaurants del col·lectiu la Cuina del Vent van ser els encarregats de fer diversos tasts d’elaboracions que es van servir en acabar l’acte.

El guardonat del Bacus Emporità 2019 ha estat el periodista Marc Testart pel seu notable esforç en la difusió dels vins de la DO Empordà, a través sobretot dels seus incomptables articles sobre la viticultura empordanesa al Setmanari l’Alt EMPORDÀ on treballa. La seva vinculació amb el vi de l’Empordà no és només periodística, ja que també és un membre destacat de la Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà.

Mostra del Vi de l’Empordà

El lliurament d’aquests guardons és l’acte previ a la celebració de la Mostra del Vi de l’Empordà que comença aquest dijous a la Rambla de Figueres i que s’allarga fins el proper diumenge. Més d’una vintena d’expositors oferiran els seus productes durant els quatre dies de l’esdeveniment que programa, a més, una trentena d’activitats complementàries.

La DO Empordà
El Consell Regulador de la DO Empordà agrupa una cinquantena de cellers de l’Empordà que produeixen anualment uns 60.000 hectolitres de vi en prop de 1.800 hectàrees de vinya. Els cellers DO Empordà venen actualment prop de 6 milions d’ampolles a l’any.

 

Actualització:

Moltíssimes gràcies a tots els que ens heu felicitat per haver rebut el Lledoner d’Or 2019 que ens ha atorgat el consell regulador de la DOEmpordà.

I moltíssimes gràcies als mitjans que se n’han fet ressó:

http://tvcostabrava.alacarta.cat/l-informatiu-costa-brava/noticia/lhotel-gastronomic-es-portal-de-pals-rep-el-lledoner-dor-2019

https://www.emporda.info/comarca/2019/09/04/do-emporda-reconeix-periodista-lemporda/443214.html?utm_source=rss

https://www.doemporda.cat/ca/actualitat/270-la-do-emporda-reconeix-lhotel-gastronomic-es-.html

https://www.revistavinosyrestaurantes.com/la-d-o-emporda-premia-al-hotel-gastronomico-es-portal/