Gaudir del premi del concurs del Monument favorit dels catalans

Elisabet Caparrós, guanyadora del sorteig i Joan Carles Sànchez, xef-director d'Es Portal Hotel Gastronòmic.Aquest cap de setmana hem tingut la visita de l’Elisabeth Caparrós, que va participar al concurs del Monument favorit dels catalans. I li va tocar un àpat per a dues persones, concretament el Menú Especial de l’Arròs de l’Estiu. En aquesta edició ens vam proposar col·laborar per ajudar a difondre una altra de les joies de la nostra cultura, l’arròs i el seu cultiu a Pals i per això vam triar aquest premi.

 

Aquest menú consisteix en:

  • Entrant: fetge gras d’ànec macerat en sidra Mooma, dolç de poma rostida i amanida d’escarola.
  • Primer: cors de vieira amb crema de festucs a l’estil ‘ajoblanco’ i oli d’orenga.
  • L’arròs: arròs fosc amb sèpia, espàrrecs verds i gamba vermella del cap de Creus amb allioli de julivert.
  • Postres: ‘ganache’ de xocolata negra amb cruixent de sèsam negre i gelat de cassís amb ‘crumble’ d’ametlles.
  • Inclou: vi Castell de Peralada DO Empordà, aigua, pa, postres i cafès.

Com sabeu, el concurs el va organitzar la revista Sàpiens, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio. Aquest any s’ha celebrat la quarta edició del concurs que des del 2016 escull el monument favorit de Catalunya.

I, al voltant d’Es Portal Hotel Gastronòmic, de Pals, n’hi ha uns quants de monuments que hi ha participat o hi podrien participar. Parlem de llocs com Pals mateix, Peratallada o Ullastret. També el Castell del Montgrí, el Palau lo Mirador o altres cases o palaus que hi ha a Torroella de Montgrí. O d’altres que hi han pres part i que ens queden a prop com la ciutats grega i romana d’Empúries o el monestir de Sant Pere de Rodes.

També us podem aconsellar la visita a pobles del nostre voltants que tenen el seu encant i que acullen alguns d’aquest monuments. Començant per la vila medieval de Pals sense oblidar els seus masos, alguns de fortificats, passant per pobles d’arran de mar, com Begur o Cadaqués.

Per més informació i reserves al 972 63 65 96