Liderarem el nou projecte gastronòmic del Palau lo Mirador

palau-lo-mirador

Es Portal liderarà el nou projecte gastronòmic del Palau lo Mirador de Torroella de Montgrí. El nou projecte es visualitzarà completament a partir del 2018. L’acord preveu l’entrada progressiva de l’equip d’Es Portal en la gestió del restaurant i del servei de banquets. A partir de finals de març el nou equip prepararà una nova oferta gastronòmica diferenciada per al Palau lo Mirador. D’altra banda,  RV Hotels continuarà portant la gestió de l’hotel Palau Lo Mirador, com ha fet els darrers anys.

El xef-director d’Es Portal Hotel Gastronòmic, Joan Carles Sànchez, ha afirmat: ‘L’equip d’Es Portal prepararà una oferta gastronòmica exclusiva per al Palau lo Mirador, diferenciada de la d’Es Portal. També assumim la gestió  dels serveis de casaments i banquets que ja hi ha contractats’.

 

El nou projecte del Palau lo Mirador

Aquest acord forma part del nou projecte del Palau Lo Mirador. La societat RV Hotels  te previst fer una remodelació integral del l’establiment. Consistirà en la construcció  d’una nova sala de banquets en un nou emplaçament dins del recinte. La zona que quedarà lliure s’adequarà com a àrea enjardinada. Igualment, està previst remodelar les instal·lacions de la cuina i posteriorment, com final del projecte,  s’ampliarà  el nombre d’habitacions de l’hotel.

El creixement experimentat per Es Portal a Pals ha permès consolidar un equip capaç d’afrontar aquest nou repte amb garanties. Francesc Ferrer és la persona que ha escollit la direcció d’Es Portal  per dirigir el Palau lo Mirador.

 

Oferta gastronòmica específica

A finals de març, la direcció d’Es Portal liderarà dos projectes gastronòmics diferenciats situats en edificis catalogats. Tots dos són icones del patrimoni històric dels seus municipis i cadascun tindrà una proposta específica.

Es Portal aportarà experiència de gestió  i de creació d’una oferta gastronòmica així com acords amb organismes i institucions. Com la col·laboració amb l’Institut Baix Empordà que tan bons resultats han donat. I actualment està treballant per aconseguir acords similars amb l’Institut Montgrí per a estudiants en formació.

 

Dues icones

El Palau Lo Mirador és un palau gòtic situat a Torroella de Montgrí, al cor de l’Empordà. Datat al 1385, els seus orígens es remunten al segle IX,  als inicis de la formació de la vila.  L’extraordinari  conjunt arquitectònic del Palau Lo Mirador és el resultat de varies reformes al llarg dels segles. La imatge actual és producte de la remodelació feta per l’arquitecte  noucentista Rafael Masó. És dels arquitectes catalans més importants del segle XX,  gran admirador d’Antoni Gaudi. L’establiment  té més de 8.000 m2 de jardins i espais exteriors amb piscina, que el converteixen en un oasi enmig d’una petita vila medieval.

El Palau Lo Mirador actualment  ofereix els  serveis d’hotel  de **** amb 10 habitacions. Disposa d’un restaurant gourmet especialitzat en productes de la zona i  destaca  en l’organització de  casaments i  banquets. Aquests dos últims serveis: restaurant i banquets són els que han quedats traspassats a Es Portal Hotel Gastronòmic.

Es Portal és un Hotel Gastronòmic certificat, un establiment de gestió familiar en el que la gastronomia té un pes molt destacat. Situat en una masia catalogada del s.XVI a la vila medieval de Pals, la proposta del seu xef-director, Joan Carles Sànchez, posa en valor el producte de qualitat de productors i elaboradors del territori. Especialment de l’arròs de les varietats cultivades a Pals, del peix de la Costa Brava i la carn del territori.