Gaudiex de les III Jornades Gastronòmiques del Foie durant tot el mes de març

jornades gastronòmiques del foi

Es Portal ha participat aquest divendres en la presentació de les III Jornades Gastronòmiques del Foie a Pals. Les jornades es duran a terme tot el mes de març i proposen plats o menús basats en el foie com a protagonista. S’inclou una selecció de vins i caves d’alta qualitat en col·laboració amb Gleva Estates, que ha fet una proposta específica per a aquestes jornades.

Cada establiment presenta o bé menús tancats basats en el fetge gras o bé propostes de plats que s’incorporen com a suggeriments a la carta dels restaurants. Els vins seleccionats s’ofereixen a copes o en ampolla sencera per donar l’opció de combinar diferents vins amb diferents plats. El fetge gras prové de productors de les comarques gironines.

El xef d’Es Portal Hotel Gastronòmic, Joan Carles Sànchez, ha preparat una oferta de plats amb foie que poden anar maridats amb una proposta de vins seleccionats per a l’ocasió. Igualment, Es Portal ha preparat una proposta d’estada gastronòmica relacionada amb les Jornades del Foie.

Però per si us voleu fer idea dels plats que ha proposat Joan Carles Sànchez:

Fetge gras d’ànec Coll Verd macerat en sidra Mooma, dolç de poma rostida i escarola perruqueta
Vi : Brunus Rosat 2016

Cors de vieires a la planxa, foie gras d’ànec, reducció de Pedro Ximénez i Figues confitades
Vi : Sant Bru Blanc 2013

Arròs ecològic AkitaKomachi amb ceps a l’estil Pilaff amb fetge gras d’ànec planxat
Vi : Allier 2015

Suprema de peix segons el mar amb crema de fetge gras d’ànec ambwok variat de tubercles
Vi :Parxet Gran Reserva 2012

Filet de vedella amb salsa de trompetes de la mort i foie poelé a l’estil rossini
Vi : Tionio reserva 2013

Foie i altres propostes gastronòmiques

jornades-gastronomiques-del-foie-1El xef de la Pahissa del Mas Pou, Jordi Vallespí, ha explicat que aquesta iniciativa forma part de ‘les propostes gastronòmiques posades en marxa aquesta temporada i que es van iniciar la tardor passada amb les Jornades del Calamar de Potera, les de l’Angula del Ter (que vam haver de suspendre per falta de producte), les de la Tòfona i les del foie, que avui presentem, ha explicat. I ha afegit que, a més, ’fruit de la nostra col·laboració i de la bona entesa entre nosaltres ja estem preparant un altre projecte gastronòmic atractiu que donarem a conèixer properament’.

Els xefs organitzadors (Jordi Vallespí, Ivan Beumala, Jordi Ribas i Joan Calres Sànchez) consideren que amb aquestes jornades s’ofereix la possibilitat de tastar plats basats en un producte de gran qualitat amb un tractament que potser no trobaran de forma habitual a les cartes. I amb el valor afegit de poder-ho maridar amb uns vins concrets pensats precisament per a aquests plats i sense perdre de vista les propostes gastronòmiques singulars de cada establiment. A més, gràcies a la col·laboració de Gleva Estates (Parxet, Marquès d’Alella, Mont-Ferran, Tionia, Portal del Montsant entre d’altres) el menú es completa amb una selecció de vins de primera qualitat triats per cada un dels establiments en una selecció que s’ha preparat amb anterioritat conjuntament amb els xefs que promouen les jornades. En alguns casos, cada plat incorpora una proposta concreta de vi per maridar-hi.

Per ajudar en la difusió de les jornades s’ha creat el hashtag #foielovers2018, amb que es poden etiquetar les imatges i informacions que es puguin difondre a les xarxes socials.

 

Es Portal, hotel gastronòmic a Pals (Costa Brava), amb cuina tradicional i productes del territori