Es Portal acull una jornada tècnica sobre innovació agroalimentària

ESPORTAL_INNOVACIO_AGROALIMENTARIA

 

Es Portal Hotel Gastronòmic ha acollit una jornada tècnica sobre innovació agroalimentària organitzada per la Xarxa Tràmec. L’objectiu és aglutinar els agents del sector agroalimentari innovadors interessats en la promoció de la innovació. El propòsit és acostar les empreses a les entitats investigadores i als pols d’innovació dels cuiners i dels xefs. El repte és mantenir l’equilibri entre la tradició i la innovació i incrementar els marges comercials.

La jornada ha servit per detectar les amenaces del sector i debatre sobre els reptes que cal afrontar. Els participants han signat un acord marc per poder dur a terme aquests objectius. Es vol impulsar la innovació des de la base de la tradició, les varietats i les races tradicionals. La jornada sobre innovació agroalimentària ha estat organitzada per la Xarxa Tràmec de l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Innovació que no acaba d’arribar a petites i mitjanes empreses

ESPORTAL_INNOVACIO_AGROALIMENTARIA_JOANCARLESActualment al Baix Empordà hi ha situats centres d’investigació punters com l’IRTA Monells i IRTA Mas Badi o el Centre de formació i de transferència d’innovació (Escola Agrària Empordà) i jornades PATT del Departament d’Agricultura. Coexisteix amb aquesta realitat diversos cuiners i restaurants de prestigi innovadors amb els productes agroalimentaris i prescriptors dels productes locals.

La innovació normalment no és accessible per les petites i mitjanes empreses. El sector no ha interioritzat prou el valor i la necessitat de la innovació. També es constata la poca presència d’empreses innovadores agroalimentàries al Baix Empordà, tot i que és una comarca amb una llarga tradició agroalimentària amb especificitats pròpies que la diferencien d’altres regions.

En aquesta iniciativa sobre innovació agroalimentària hi prenen part l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) de Monells, l’IRTA de Mas Badia, el Campus Alimentació de l’Univesitat de Girona, l’Escola Agrària de l’Empordà i restaurants com Hotel restaurant Casamar; el Restaurant Bo.Tic i Es Portal Hotel Gastronòmic.

 

Es Portal, hotel gastronòmic a Pals (Costa Brava) que uneix innovació, cuina tradicional i productes del territori