Es Portal acull l’Assemblea del Congrés Internacional CittaSlow

Es Portal Hotel Gastronòmic ha acollit l'Assemblea del Comitè Internacional CittaSlow

Es Portal Hotel Gastronòmic ha acollit l’Assemblea Anual del Comitè de Coordinació Internacional de Cittaslow aquest dissabte 25 de març. L’Assemblea del Comitè de Coordinació Internacional ha servit per definir les línies de treball del proper any d’aquest organisme. A la reunió hi han assistit autoritats de la Xina, Corea del Sud, Polònia, Bèlgica, Holanda, Itàlia, França i Noruega, entre d’altres. Aquests representants formen part de la Xarxa Internacional CittaSlow, un moviment nascut a La Toscana italiana a finals de 1999.

En la reunió celebrada a Es Portal Hotel Gastronòmic es vol seguir treballant per consolidar un model alternatiu de poble. Un model basat en la tranquil·litat, l’aposta pels productes locals i la cura del paisatge urbà, entre d’altres. Igualment es busca potenciar l’harmonia amb l’entorn, la contenció de la contaminació acústica, afavorir l’hospitalitat i el bon veïnatge.

Assemblea del Comitè Internacional CittàSlow

L’assemblea ha comptat amb la col·laboració del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona i l’han organitzat els ajuntaments de Begur i Pals. Precisament, el municipi de Begur ostenta la presidència de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida. Pals i Begur són dos dels 5 municipis fundadors d’aquest grup a l’estat espanyol.

CittaSlow es va crear a Itàlia el 1999 i Pals, Begur, Palafrugell i 4 municipis més de l’estat espanyol s’hi van adherir el 2006. Actualment agrupa gairebé 200 ciutats de més de 30 països de tot el món. En aquesta sessió estava previst formalitzar l’adhesió internacional dels municipis de Balmaseda, Morella i Begues.

 

Esdeveniments i congressos de petit format en un entorn especial

Per facilitar la feina als membres del comitè s’han instal·lat cabines de traducció simultània en un dels menjadors d’Es Portal. S’ha muntat una taula en format imperial per acollir a una trentena de congressistes. Igualment, s’han muntat taules de suport per als aparells de traducció, sonorització de l’espai i per a l’organització de l’esdeveniment. També s’han reservat espais per als organitzadors.

Durant el congrés s’ha servit un coffee-break en una de les zones comunes de descans d’Es Portal Hotel Gastronòmic i també a la recepció. Igualment, a la recepció s’hi ha disposat un espai per donar la benvinguda i lliurar les acreditacions als congressistes en el moment de l’arribada. En acabar la sessió matinal se’ls ha servit un dinar en un altre dels menjadors de l’hotel.