Es Portal visita el Projecte Sèpia i participa en un alliberament

Boris Isaac i voluntaris explicant projecte sèpia_1300Es Portal Hotel Gastronòmic visita el Projecte Sèpia i fa un alliberament a la platja del Moll Grec d’Empúries. Part de l’equip d’Es Portal es va desplaçar a Sant Martí d’Empúries per conèixer de primera mà el Projecte Sèpia. Aquesta iniciativa la lideren el biòleg marí Boris Weitzmann i pel tècnic de pesca i pescador artesanal Isaac Moya.

Es Portal Hotel Gastronòmic s’ha interessat pel Projecte Sèpia pels objectius de la iniciativa. I també perquè compartim el fet de ser associats al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. La nostra visita va consistir en seguir les explicacions sobre el projecte que ens van fer Boris Weitzmann i Isaac Moya. Tot seguit vam dur a terme un alliberament d’exemplats de sèpia acabats d’eclosionar. Finalment, una part dels assistents van nedar fins la sepiera de mostra que hi ha situada a la platja del Moll grec, a Sant Martí d’Empúries.

Amb aquest projecte es vol aconseguir 4 objectius:
Juvenils eclosionats1300Recuperar la població de sèpies a les badies de Roses i Pals.
Ajudar els pescadors artesanals a recuperar una pesquera tradicional i sostenible.
Transmetre que cal retornar al mar perquè en pugui donar aliment de forma continuada
Oferir un producte turístic diferenciat de qualitat.
A la vegada, s’aporta un valor afegit a un producte de qualitat obtingut amb una pesca responsable.

Els pescadors tradicionals de l’Escala i de l’Estartit implicats en el Projecte Sèpia recuperen ous de sèpia i de calamar que han quedat atrapats a les seves arts de pesca. Aquests ous recuperats serveixen per repoblar les bandies de Pals i Roses.
A la vegada, s’han instal·lat dues zones amb branques, una a cada badia, per donar zones segures per als ous i per als juvenils, que s’hi queden un temps ja que hi troben aliment i protecció.