Es Portal Hotel Gastronòmic oferirà propostes lligades al Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter

Es Portal Hotel Gastronòmic oferirà noves propostes com a empresa adherida al Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix TerEs Portal Hotel Gastronòmic oferirà propostes lligades al Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter com a empresa adherida al Parc Natural.

Es Portal Hotel Gastronòmic està valorant fer accions gastronòmiques a l’entorn del Parc Natural del Montgrí. Ho fa per posar en valor els productes, els productors, la cuina i el territori. Les noves propostes es faran com a nova empresa adherida al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. I en el marc de la Carta Europea de Turisme Sostenible. Joan Carles Sànchez i Susanna Figueras van recollir el certificat que acredita Es Portal Hotel Gastronòmic com a empresa adherida. Va ser en un acte que s’ha fet al Museu de la Mediterrània, a Torroella de Montgrí. Va ser presidit pel director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, i pel president de la Junta Rectora del Parc, Narcís Coll.

Es Portal Hotel Gastronòmic oferirà propostes lligades al Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter‘De fet, compartim la majoria, si no tots, els principis d’aquesta carta. Moltes de les persones que ens visiten, ho fan pel patrimoni natural i cultural que tenim. No cal que en cantem les virtuts, tots les coneixem’ ha dit Joan Carles Sànchez en ser-li lliurat la certificació. I ha afegit que ‘cal tenir clar que això no és per casualitat. És per la feina que durant generacions alguns dels productors, pagesos, pescadors, i més recentment, el Parc i altres, fan. Ens fan de jardiners, de paisatgistes,  una tasca molt valuosa endreçant i conservant aquest paisatge’.

Carta Europea de Turisme Sostenible

Donem suport al desenvolupament local i a la conservació del patrimoni’ explica Susanna Figueras, copropietària d’Es Portal Hotel Gastronòmic, ‘amb la promoció i venda de productes locals, contractant personal local i organitzant activitats per als clients a l’entorn de l’establiment a través d’empreses locals.’

No hem d’oblidar que la nostra primera prioritat és fer que els nostres negocis rutllin’ afegeix Joan Carles Sànchez. ‘Però a nosaltres ens sembla que és estratègic i és la nostra responsabilitat funcionar cuidant allò que ens envolta, donant-li valor i explicant-ho als que ens visiten o transformar-ho perquè ho puguin tastar’. El xef i propietari d’Es Portal Hotel Gastronòmic també considera que és d’agrair la feina que es fa des del Parc i els anima a seguir ajudant a les empreses a poder-se adherir a aquest projecte . I fer-ho de forma que això sigui possible generació rere generació.

Es Portal Hotel Gastronòmic oferirà propostes lligades al Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix TerProducte local

Durant l’acte de lliurament de les certificacions a les 28 empreses que han dut a terme la formació també es va fer un tast de producte local. Es Portal Hotel Gastronòmic va ser l’encarregat de cuinar un arròs d’un productor situat en l’àmbit del parc, Arròs de l’Estany de Pals. Concretament es va preparar un arròs bahia fet amb sofregit fosc i sèpia, amb fesols i amb un allioli d’all negre.

Es Portal Hotel Gastronòmic disposa de nou habitacions i un restaurant gastronòmic que forma part del col·lectiu de la Cuina de l’Empordanet, està recomanat a la Guia Michelin i forma part de la Ruta del Vi i té el distintiu de Cuina Catalana. Fa poques setmanes va recollir de mans del president del Consell Comarcal del Baix Empordà el distintiu de qualitat Turística en Destinació, Sicted.

Està situat en un edifici restaurat que respecta l’arquitectura tradicional, una masia del segle s.XVI, completament restaurada, que conserva elements constructius del gòtic renaixentista. S’hi ha prioritzat la utilització d’elements naturals com la pedra, la fusta i el ferro. Forma part de Petits Grans Hotels de Catalunya.

Per més informació i reserves al 972 63 65 96