Josep Lluís Iglesias i Joan Carles Sànchez en l'acte Es Portal acull el debut del Celler Mas Pòlit als sopars maridats.Es Portal Hotel Gastronòmic ha acollit aquest cap de setmana el debut del Celler Mas Pòlit, de Vilamaniscle (Alt Empordà) als Sopars Maridats que organitzen la DO Empordà, la Cuina del Vent i la Cuina de l’Empordanet. Igualment, Mas Pòlit va aprofitar per presentar el seu nou vi, el blanc de negres ClariNet, fet a partir de raïm de la varietat garnatxa negra.

El sopar maridat va permetre, a part de presentar per primera vegada el nou vi blanc fet a partir de raïm negre, vins com el Terra Indika, el Mas Pòlit o el Clot d’Illa. I també degustar un moscatell de la família, Moscat del Mas Pòlit, que va ser una exclusiva del sopar ja que es tracta d’un vi que no es comercialitza i només es pot tastar al celler en ocasions especials. Precisament Mas Pòlit va obtenir el Vinari d’Or 2018 concedit aquesta tardor pel millor vi negre de criança de Catalunya i pel millor vi de l’Empordà i també ha obtingut la medalla d’Or de Mundus Vini, de Berlín.

El sopar es va plantejar com un menú degustació amb una tapa de benvinguda, tres entrants, un peix, una carn i unes postres, amb productes del territori com l’arròs de Pals, la Poma de Girona,  espàrrecs del Montgrí, la gamba del Cap de Creus, tòfona de Canet d’Adri i pèsols del Maresme, entre d’altres.

És la setena edició de Sopars Maridats i tal com diu el xef d’Es Portal i vici-president de Cuina de l’Empordanet, Joan Carles Sànchez, ‘estem rebent cada cop més trucades de gent que vol venir, més cellers que s’apunten i noves col·laboracions, com Poma de Girona que aquesta edició s’han afegit com a ‘partners’. La salut que té aquesta iniciativa és molt bona’.

Els vins del Celler Mas Pòlit

Vins del Celler Mas PòlitProva d’aquest interès és que poc abans de fer-se el sopar el programa ‘Conecticat’ de la Xarxa de Televisions Local de Catalunya’ va fer una connexió en directe per explicar la dinàmica dels sopars maridats, que reuneixen un restaurant i un celler. ‘Va començar Cuina de l’Empordanet amb la DO i posteriorment ho vam obrir a la Cuina del Vent. La veritat és que va molt bé perquè ampliem el territori, ens coneixem i posen en valor els vins de la nostra terra. És important per la gastronomia.’, explicava Joan Carles Sànchez en directe des de la cuina d’Es Portal Hotel Gastronòmic, tot afegint que ‘Amb els vins de Mas Pòlit hem tingut una sorpresa agradable, no només pel vi sinó també per la persona i la gent que hi ha al darrera d’aquest projecte. Aquestes campanyes també ens ajuden a això, a conèixer directament el celler a descobrir i posar cara a les persones que elaboren el vi.’

El xef Joan Carles Sànchez va explicar els plats abans de començar el sopar i el responsable del celler Mas Pòlit, Josep Lluís Iglésias, va anar explicant els seus vins a mesura que s’anaven servint. Precisament, l’explicació del nom del nou vi, rememorant la revista satírica que el seu avi havia impulsat a Girona, Clarinet, va ser de les més celebrades de la nit.