Suplement on Road amb Pep Nogué des d’Es Portal

Suplement-On-RoadEls dies 2 i 3 de gener hem tingut la visita de Pep Nogué i el seu equip per fer el Suplement on Road en directe, des d’Es Portal Hotel Gasgtronòmic. L’objectiu, parlar de les II Jornades Gastronòmiques de l’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals.

Dissabte va servir per filmar els xefs del Vicus Restaurant, del Sol Blanc i d’Es Portal cuinant alguns dels plats que s’ofereixen en aquestes II Jornades Gastronòmiques de l’angula. També es va anar a filmar el pescador d’angula Juli Carbó, a la Gola del Ter, calant les arts per pescar angula.

Pesca-angula-Gola-del-TerLa visita d’en Pep Nogué va començar dissabte a la tarda, anant a veure com es pesca l’Angula del Ter a la Gola del Ter amb el pescador Juli Carbó. Una tarda amb un temps rúfol, amb vent de gregal i baixes temperatures i espurnejant a estones.

Tot i les males condicions, Pep Nogué va poguer seguir fil per randa les explicacions i la demostració de com es calen les arts de pesca per poder agafar angules a la Gola del Ter que va fer el pescador d’angula.

Tot seguit, vam visitar els tres restaurants que participen a les II Jornades gastronòmiques de l’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals.

Damià-Rafecas-Pep-NoguéPrimer vam anar al Vicus Restaurant, que aquest any, va acollir la presentació de les II Jornades de l’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals. El seu xef, en  Damià Rafecas, va cuinar una de les propostes que fan en aquestes jornades, unes angules saltades amb carxofes, cebetes confitades i llangonissa.

Xef-Ribas-Pep-NoguéLa segona aturada va ser a la cuina del Restaurant Sol Blanc, on el xef Jordi Ribas va preparar un arròs amb salsitxes i bolets, amb angules a la brasa, tot sota l’atenta mirada de Pep Nogué i la seva càmera.

Joan-Carles-Pep-NoguéFinalment, en Pep Nogué va entrar a la cuina d’Es Portal Hotel Gastronòmic, on en Joan Carles Sánchez li va preparar el Carpaccio de carbassa amb amanida d’escarola, gelat d’angula a la bilbaína i fals caviar de sèsam amb cruixent d’angules.

Aquest plat porta una de les novetats d’aquests jornades gastronòmiques, el gelat d’angula elaborat per Ángelo Corvitto, que ha rebut molta atenció per part dels mitjans de comunicació, sobretot després que es va presentar al Fòrum Gastronòmic de Girona. El xef-director d’Es Portal també va preparar un plat d’angules a la biblaina per a la càmera de Pep Nogué.

Juli-Joan-Carles-PepDiumenge al matí, de 12 a 1, es va fer el Suplement on Road des de la terrassa d’Es Portal, amb la presència del pescador Juli Carbó i del xef-director d’Es Portal, Joan Carles Sánchez, que van participar en directe en el programa i van ser entrevistats per Pep Nogué.