Xefs i responsables de sala integrants de Quermany Gastronòmic, una iniciativa privada que té com a un dels seus objectius la promoció de la cuina de qualitat a l'entorn de Pals.Es Portal impulsa Quermany Gastronòmic, nova marca gastronòmica de qualitat

Quermany Gastronòmic es vol posicionar com a marca gastronòmica de qualitat a l’entorn de Pals. L’impulsen els restaurants Es Portal, La Calèndula, La Pahissa del Mas…, Sa Punta, Sol Blanc i Vicus.  Els restaurants promotors s’han agrupat sota una marca comuna per fer accions gastronòmiques conjuntes i l’han presentat aquest divendres a Mas Geli. El nom prové de la muntanya del Quermany, de Pals, que serveix de nexe d’unió geogràfica.

‘Som cuiners i restauradors, i això és el fem i el que volem ser. I allò que farem conjuntament, sota el paraigua de Quermany Gastronòmic, ho fem des de la iniciativa privada i amb un propòsit gastronòmic. Amb la voluntat de defensar, promoure i posar en valor la nostra gastronomia, la nostra feina i la dels productors, i el nostre territori’, ha dit Joan Carles Sànchez durant la presentació que han fet aquest divendres, acompanyat de Damià Rafecas, Ivan Beumala, Jordi Vallespí, Iolanda Bustos i Jordi Ribas.

5 anys col·laborant plegats

Tot i que Quermany Gastronòmic comença avui el seu recorregut, els restaurants que la promouen ja fa més de 5 anys que col·laboren conjuntament. La iniciativa més visible ha estat l’organització de diferents jornades gastronòmiques fins a culminar amb un calendari que abasta la tardor i hivern i que avui també s’ha presentat.

Aquestes iniciatives són les diferents Jornades Gastronòmiques que organitzem, les del Foie, les de les Angules del Ter i del Rec del Molí de Pals, les del Calamar de Potera i les de la Tòfona. Avui presentem el calendari d’aquesta tardor i hivern, i també us anunciem que en proposarem d’altres que ens ajuden a complir un altre dels elements que compartim. I és la nostra voluntat d’oferir la nostra cuina durant tot l’any, amb les pauses que calgui per permetre que els nostres negocis siguin viables.

 El calendari de les jornades gastronòmiques

Aquest divendres mateix s’inicien les Jornades Gastronòmiques del Foie, que s’allargaran fins el proper 20 d’octubre. Les Jornades Gastronòmiques del calamar de potera es faran del 24 d’octubre fins el 17 de novembre. Del 21 de novembre fins el 22 de desembre hi ha programades les Jornades Gastronòmiques de l’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals. I del 16 de gener fins el 16 de febrer de 2020 hi ha previstes les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona.

Els xefs i caps de sala dels restaurants de Quermany Gastronòmic amb representants dels cellers Mas Geli i Gleva Estates.‘Volem agrair molt especialment el fet que les jornades compten amb la col·laboració especial de Mas Geli, el celler amb seu a Pals que té la particularitat que ha nascut més o menys en les mateixes dates que alguns dels restaurants que formen part de la iniciativa. Igualment hi col·labora Gleva Estates, que també ha estat present en diferents jornades gastronòmiques aportant les bombolles, això és els seus caves’ han explicat els promotors.

Quermany Gastronòmic

Al voltant del Quermany Gastronòmic hi ha un grup de 6 restaurants i 6 xefs que comparteixen un paisatge i un caràcter marcat per la plana de l’Empordà i la Costa Brava. Comparteixen tenir a l’abast i fer servir uns productes excepcionals a cada moment de la temporada i de ser hereus i defensors d’una cuina empordanesa a la que cadascú li ha sabut imprimir la seva personalitat. I que, en conjunt, ofereixen un ventall de matisos que reflecteix la varietat, la riquesa i les possibilitats d’evolució d’aquesta cuina sense perdre’n les essències i allò que la fa distingible d’altres.

Ivan Beumala, Joan Carles Sànchez, Jordi Ribas, Damià Rafecas, Iolanda Bustos i Jordi Vallespí, al Quermany Gros, a Pals. Comparteixen la defensa de la feina d’uns productors situats en aquest territori que els proporcionen dos elements imprescindibles. D’una banda, els productes que elaboren, que fan créixer o que pesquen en el nostre entorn, d’una qualitat de primer ordre. I de l’altra, un paisatge excepcional, que sense la feina d’aquests productors, pescadors, elaboradors, no estaria endreçat com ho està i no atrauria la gent que atrau.

I comparteixen, també, la passió per l’ofici, per dignificar-lo i per reivindicar-lo, més enllà de que ara sigui més popular que fa uns anys i que hagi guanyat un espai mediàtic que abans no tenia. I que casualment, o no, han coincidit en un temps, ara, i en un espai, al voltant del Quermany, que els ha portat a endagar iniciatives gastronòmiques conjuntament. I és aquí on rau l’origen de la marca que avui es presenta, Quermany Gastronòmic.