Quermany Gastronòmic anuncia tòfona empordanesa per al 2021

Quermany Gastronòmic anuncia tòfona empordanesa per al 2021_Jornades Tòfona_Es Portal Hotel GastronòmicQuermany Gastronòmic anuncia tòfona empordanesa per al 2021 en la presentació de les VII Jornades Gastronòmiques de la Tòfona a Pals. Les jornades s’inicien aquest divendres i està previst que durin fins el proper 14 de febrer. En aquesta ocasió hi participen els restaurants La Pahissa del Mas…, Sa Punta i Sol Blanc. I cal afegir la col·laboració dels caves de Gleva Estates i dels vins de Mas Geli.

Les Jornades de la tòfona són les primeres que es van organitzar. I són les que van iniciar la relació entre aquest grup de restaurants de Regencós i de Pals. Des de fa pocs mesos s’agrupen sota el paraigua de la marca Quermany Gastronòmic’, ha destacat Joan Carles Sànchez. Jordi Vallespí, Ivan Beumala i Jordi Ribas han destacat la singularitat d’una oferta gastronòmiques d’alta qualitat amb la Tuber melanosporum.

 

Tofonar qualsevol plat

L’opció de tofonar qualsevol plat de la carta, aprofitant que és un element que combina gairebé amb qualsevol ingredient. És una característica que ha destacat Ivan Beumala, del restaurant Sa Punta. Jordi Ribas ha volgut posar en valor el fet que es pot afegir de forma laminada o de forma ratllada. Jordi Vallespí ha afegit que en el seu cas han fet un plat de postres gràcies a aquesta versatilitat que té.

En aquestes jornades la creació de diversos plats en els que la tòfona és un element principal permet degustar un producte d’alta qualitat a preus raonables. A més, s’aconsegueix que en un espai geogràfic molt reduït hi hagi una gran oferta de plats diferents, cosa que és realment excepcional.

 

Acaba el cicle de tardor hivern

Mas Jofre, de Pals, ha ofert el seus espais per dur a terme la presentació de les jornades. És un mas reformat del segle XVI situat enmig de cultius que pot hostatjar fins a 20 persones per estades familiars, colles d’amics o per a trobades d’empresa. Mas Jofre va ser la casa de Pere Jofra, representant a les corts de Barcelona el 1537 de la vila de Pals.

Amb aquestes jornades, tanquem el cicle de jornades gastronòmiques que promou Quermany Gastronòmic, que agrupa els restaurants Hotel Restaurant Sa Punta, Restaurant Sol Blanc, La Pahissa del Mas…, Vicus, La Calèndula i Es Portal Hotel Gastronòmic. El cicle es va iniciar a la tardor amb les jornades gastronòmiques del calamar de potera, del foie, de les angules del Ter i acaba amb les de la tòfona.