Es Portal ‘Parant Taula’ al Terracotta Museu

Joan Carles Sànchez i Joan Raventós, el dia que el ceramista va portar la vaixella a Es Portal Hotel Gastronòmic.Es Portal Hotel Gastronòmic ‘Parant Taula’ al Terracotta Museu de La Bisbal d’Empordà. Organitzada per l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, la mostra compta aquest any amb la col·laboració de la Cuina de l’Empordanet. El resultat: 20 vaixelles de 20 ceramistes maridades amb 20 propostes gastronòmiques. En el nostre cas, la ceràmica de Joan Raventós és la que es combina amb el plat de Joan Carles Sànchez.

Joan Carles Sànchez va visitar el taller del ceramista Joan Raventós.Joan Raventós és fill de generacions familiars artesanes. La tradició artística familiar es remunta al 1888. Joan Raventós coneix els oficis de vitraller, escultor, pintor i ceramista. Es dedica a l’elaboració de ceràmica, gres i porcellana i ha creat una paleta infinita de colors i textures, per a l’arquitectura exterior i interior. I també du a terme projectes amb la col·laboració d’arquitectes, urbanistes, escultors i pintors de diferents països.

La mostra, que s’inaugura avui l’impulsa l’Associació de Ceramistes de la Bisbal té el suport de la ‘Cuina de l’Empordanet’. La proposta reuneix dues tradicions emblemàtiques de l’Empordanet, una gastronomia i una ceràmica de qualitat. Aporta així una nova perspectiva des del món de la gastronomia empordanesa al Parant Taula. I combina dos oficis tradicionals, el de cuiner i el de ceramista, que comparteixen valors com la innovació i la recerca constant dels seus artesans.

‘Parant Taula’

Plat de ratlles gamba_1300pxAl 2014, la “Tastaolletes”, la mostra de ceràmica i gastronomia de la Bisbal,  va organitzar una exposició col·lectiva de vaixelles de la marca “Ceràmica de la Bisbal”. La iniciativa es va fer al Castell Palau gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal. L’any 2018, el Terracotta Museu es va incorporar a la iniciativa, acollint a les seves instal·lacions l’exposició de vaixelles, que va adoptar el nom actual de “Parant taula”.

L’èxit aconseguit amb el canvi de nom i d’ubicació ha facilitat que ‘Parant taula’ segueixi creixent i s’ha convertit en un espai de confluència entre la ceràmica i la gastronomia. Es posa així en valor el treball dels artesans ceramistes i dels cuiners. I es promouen les possibilitats de la ceràmica feta a casa nostra.

Per més informació i reserves al 972 63 65 96