Es Portal, amb les III Jornades del Calamar de Potera de Quermany Gastronòmic

Calamar de potera a l'andalusa amb emulsió de llimona dolça

Es Portal, amb les III Jornades del Calamar de Potera de Quermany Gastronòmic: aquest dijous s’han presentat les III Jornades del Calamar de Potera amb suggeriments a la carta com a denominador comú. En aquesta ocasió els 4 restaurants que hi participen han optat per fer servir el mateix format, el plat suggerit. La presentació s’ha fet aquest matí al Restaurant Sol Blanc, de Pals, i en les jornades també hi prendran part La Calèndula, de Regencós, i Es Portal i Vicus, de Pals. El xef d’Es Portal Hotel Gastronòmic, Joan Carles Sànchez, ha explicat que al restaurant d’Es Portal s’incoporaran aquests suggeriments a la carta:

– Fregida de calamars a l’andalusa amb emulsió de llimona dolça
– Mar i muntanya de calamars farcits d’ànec confitat i verduretes amb crema d’alls escalivats
– Arròs Akita Komachi amb sofregit fosc, calamar a la brasa i peus de porc amb emulsió pebre vermell de la Vera
– Calamar saltejat amb estofat de cargols de mar i fesols de l’ull ros

Joan Carles Sànchez, durant la presentació de les III Jornades del Calamar de PoteraLes jornades està previst que durin fins el 17 de novembre però es podrien allargar uns dies en funció de la disponibilitat de producte. ‘És possible que allarguem alguns dies les jornades, si el producte ens ho permet i el temps acompanya, ho allargarem’ ha explicat Jordi Ribas, xef del Restaurant Sol Blanc. L’inici de les jornades es haver d’ajornar una setmana a causa del mal temps, que va provocar la no disponibilitat del calamar de potera.

A la presentació s’ha comptat amb la presència d’un representant de Gleva Estates, que aporta caves a les jornades, i del Mas Geli, que aporten els seus vins. Aquestes són la segona activitat del calendari de tardor-hivern que organitzen els restaurants de Quermany Gastronòmic. La temporada es va iniciar amb les jornades dedicades al fetge gras i, quan acabin les del calamar de potera hi ha previstes les de l’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals i les de la Tòfona.

Presentació davant de la premsa de les III Jornades Gastronòmiques del Calamar de PoteraAl voltant de Quermany Gastronòmic hi ha un grup de 6 restaurants i 6 xefs: La Calèndula amb Iolanda Bustos; La Pahissa del Mas amb Jordi Vallespí; Es Portal amb Joan Carles Sànchez; Sa Punta amb Ivan Beumala; Sol Blanc amb Jordi Ribas; i Vicus amb Damià Rafecas.

Comparteixen un paisatge i un caràcter marcat per la plana de l’Empordà i la Costa Brava. Comparteixen tenir a l’abast i fer servir uns productes excepcionals a cada moment de la temporada i de ser hereus i defensors d’una cuina empordanesa de qualitat a la que cadascú li ha sabut imprimir la seva personalitat. I que, en conjunt, ofereix un ventall de matisos que reflecteix la varietat, la riquesa i les possibilitats d’evolució d’aquesta cuina sense perdre’n les essències i allò que la fa distingible d’altres.

Per més informació i reserves al 972 63 65 96