Es Portal serà a la mostra ‘A Pals, arròs’ 

A Pals arròs

Es Portal Hotel Gastronòmic participarà activament a la mostra ‘A Pals, arròs’ que se celebrarà el proper cap de setmana. Primer, una demostració de cuina en directe dels restaurants que han participat a Pals i la cuina de l’arròs. Joan Carles Sànchez també explicarà com la varietat d’arròs i la cassola determinen el resultat final. La darrera acció de dissabte serà per fer un tast d’arrossos monovarietals que es cultiven a Pals. Diumenge farem un show-cooking sobre l’arròs de restaurant i serem al final de festa amb Marc Gascons.

Arròs de 16. Dissabte serem a la demostració de cuina en directe, a un quart de dotze a l’espai arròs. Serà a càrrec dels 16 restaurants que han pres part a la campanya gastronòmica Pals i la Cuina de l’arròs. Cada un dels restaurants posarà un ingredient diferent a la cassola, aconseguint així un arròs únic.

A la tarda, explicarem com la varietat d’arròs i la cassola determinen el resultat final. Joan Carles Sànchez farà tàndem amb en Jordi Ribas del Restaurant Sol Blanc. Dues maneres de cuinar l’arròs que mostraran simultàniament com obtenir un resultat diferent a partir del mateix ingredient. Només seran diferents la varietat utilitzada i l’estri amb el que es courà. Un amb paella i fent servir la varietat bomba obtindrà un arròs sec. L’altre utilitzarà una cassola Castey, farà servir la varietat Bahia i obtindrà un arròs a la cassola tradicional. A les 4 de la tarda a l’Espai arròs.

 

Arròs per apreciar les diferents varietats

Joan Carles Sànchez i Albert Grassot, de l’Arròs de l’Estany de Pals, oferiran un tast d’arrossos monovarietals cultivats a Pals. Es farà un tast guiat de cinc varietats d’arrossos que es presentaran només bullits. És la cocció idònia per descobrir les diferències i peculiaritats de cada varietat i poder-les apreciar. Es farà a l’aula de tast, el dissabte entre 2/4 de 6 i ¼ de 7 de la tarda a l’Aula de Tast.

Diumenge hi ha prevista la sessió ‘Arròs de restaurant’, de dos quarts de cinc a dos quarts de sis a l’Espai arròs. Sessió de cuina en directe amb la participació de quatre restaurants, els quals elaboraran simultàniament la seva versió d’un arròs. En aquesta sessió l’emplatat final del plat prendrà el principal protagonisme. Hi participaran Jordi Ribas del Restaurant Sol Blanc, Jordi Vallespí del Restaurant La Pahissa del Mas Pou. Joan Carles Sánchez, d’Es Portal Hotel Gastronòmic i Iolanda Bustos de l’Hotel del Teatre · Restaurant La Calèndula (Regencós).

Aquesta sessió serà objecte d’un concurs a Instagram. Cal fer fotografies dels plats, la sessió o algun detall que capti l’atenció i penjar-la a Instagram. Cal fer servir les etiquetes #arrosderestaurant #apalsarros2018. Els quatre restaurants participants a la sessió escolliran una foto guanyadora. L’autor de la foto guanyarà un àpat per a dues persones a un dels 4 restaurants de la sessió.

 

Es Portal, hotel gastronòmic a Pals (Costa Brava), amb cuina tradicional i productes del territori