Es Portal reivindica el producte local i sostenible al Fòrum Gastronòmic de Girona

 

Es Portal al Fòrum Gastronòmic de Girona

 

El xef d’Es Portal Hotel Gastronòmic, Joan Carles Sànchez, va reivindicar els productors locals al Fòrum Gastronòmic de Girona. Ho va fer en la ponència sobre la cuina d’aigua dolça que hi va presentar. La demostració va consistir en cuinar un Arròs de Pals amb Angula del Ter, dos productes emblemàtics de la cuina d’Es Portal.

Joan Carles Sànchez va explicar les diferents varietats d’arròs que es cultiven a Pals i com cadascuna es pot adaptar millor a determinats tipus de plats. En aquest sentit va defensar la feina en el cultiu i comercialització de l’arròs de Pals que fa Albert Grassot, productor de l’Estany de Pals.

Precisament, Grassot ha estat guardonat durant aquest Fòrum Gastronòmic amb el Premi Josep Mercader. D’aquesta manera, va rebre el reconeixement a la trajectòria professional com a productor d’arròs. Un arròs, a més, que es cultiva a menys d’un quilòmetre del restaurant Es Portal Hotel Gastronòmic.

 

Fòrum Gastronòmic de Girona acull la sessió de cuina d’aigua dolça de Joan Carles Sànchez

Sànchez va defensar la feina de la pagesia i dels productors locals, com a garants de tenir el paisatge ben endreçat. “Un paisatge –va recordar- que precisament és el que fa que tanta gent vulgui venir a conèixer la nostra terra i la nostra gastronomia“.

 

L’angula, pescada amb les mateixes arts que fa 50 anys, garanteix un producte exclusiu i d’alta qualitat

 

Igualment, va defensar la pesca sostenible i artesanal de l’Angula del Ter i la figura del pescador Juli Carbó. Precisament, el fet que l’angula es pesqui amb les mateixes arts que fa 50 anys -amb extenses vedes i grans restriccions- garanteixen un producte exclusiu, d’alta qualitat i del que no sempre es pot disposar.

Precisament aquests dies són a punt d’arrencar les Jornades Gastronòmiques de l’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals, pendents de la pesca d’aquest preuat peix. En aquestes jornades, a part d’Es Portal, hi participen diversos restaurants de la zona de Pals i Regencós.

 

Es Portal, hotel gastronòmic a Pals (Costa Brava), amb cuina tradicional i productes del territori