Reunió-comissió-conveni-For

Es Portal col·laborarà en la formació professional dual al Baix Empordà

Es Portal Hotel Gastronòmic, del xef Joan Carles Sánchez, ha signat el conveni per dur a terme i potenciar la formació professional de cuina en alternança i dual al Baix Empordà, en el marc de la Unió d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre.

La formació professional en alternança i dual és la modalitat de formació professional (FP) en la qual l’estudiant esdevé aprenent i combina la formació en el centre educatiu amb l’activitat productiva de l’empresa. Els objectius d’aquesta modalitat són millorar la formació de l’aprenent, fent-lo participar en les activitats productives de l’empresa i tot el seu conjunt; i contribuir a la millora dels recursos humans de les empreses, facilitant la selecció de personal, adequant la formació a les necessitats reals de l’empresa i generant un vincle entre aquestes i els centres de formació.

Aquests cicles de formació es desenvolupen al llarg de dos cursos amb una durada de 2.000 hores, que combinen la formació de l’estudiant al centre educatiu amb una estada de treball a l’empresa. Fa uns dies es va dur a terme la primera reunió de la comissió de seguiment del projecte, formada per la Unió d’Hostaleria, l’INS Baix Empordà de Palafrugell, el departament d’Ensenyament de la Generalitat i les empreses participants.

La Unió recolza aquest projecte per reforçar vincles i generar sinergies entre els establiments turístics i ensenyament i com una oportunitat per al sector i per als seus establiments associats, dels quals ja hi ha 12 empreses que en formen part. A part d’Es Portal, també hi participen Sallés Hotel Cala del Pi de Platja d’Aro, Hotel Restaurant Casamar de Llafranc, Hotel Gastronòmic Es Portal de Pals, Hotel Mas de Torrent & Spa de Torrent, Hotel Restaurant Sa Punta de Platja de Pals, Hotel Sant Roc de Calella, Hotel Terramar de Llafranc, Restaurant Bo.TiC de Corça, Restaurant Celler de la Planassa de Palamós, Restaurant La Gamba de Palamós, Restaurant La Plaça de Madremanya, i Restaurant Mas dels Acs de Vall-llobrega. Però també per .