La tòfona als plats d’Es Portal per a les III Jornades gastronòmiques

Presentant les III Jornades gastronòmiques de la Tòfona a Pals Les III Jornades gastronòmiques de la tòfona a Pals s’han presentat aquest divendres al Restaurant Sa Punta, un dels impulsors, juntament amb el Sol Blanc i Es Portal Hotel Gastronòmic. A la presentació hi han pres part els xefs del Sa Punta, Ivan Beumala; del Sol Blanc, Jordi Ribas, i d’Es Portal Hotel Gastronòmic, Joan Carles Sánchez. També hi ha assistit un dels propietaris del Sa Punta, Josep Font, i Toni Vallory, president de l’associació Girona Bons Fogons, que dimarts vinent té previst presentar les jornades dedicades a la tòfona que promou aquest col·lectiu a la ciutat de Girona.

Les creacions de Joan Carles Sánchez per a Es Portal Hotel Gastronòmic són aquestes:

Ous ecològics de Forallac ferrats amb crema de xistorra i pastis de patata

Salmó marinat amb fonoll, escarxofa confitada, escarola i tàrtar de remolatxa

Crema de patata escalivada amb rovell d’ou eco confitat amb oli de tòfona i pop a la brasa

Terrina cruixent de peus de porc desossats amb carbassa confitada, escamarlans i salsa de rostit

Llom de llenguado amb crema de fonoll escalivat, pèsols i escopinyes

Arròs cremós al safrà amb cor de vieira, oli de garoines lligat amb formatge S’Arangí de Maó

Presentant-les-Jornades-Es-Ivan Beumala, Jordi Ribas i Joan Carles Sánchez han destacat la voluntat de posar en valor la tòfona silvestre, en aquestes jornades gastronòmiques, que s’allargaran fins el 29 de febrer. El consideren un producte excel·lent, de gran qualitat i molt apreciat gastronòmicament que aporta aromes, textures i sabors molt particulars als plats.

Entre els tres restaurants proposen una vintena de plats amb la tòfona com a element principal. Durant la presentació s’ha pogut fer un tast de tòfona preparat per Ivan Beumala, amb una selecció de les propostes que es podran degustar.

Creacions-amb-tòfona-Es-PorLa temporada de tòfona silvestre a Catalunya va començar a mitjans de novembre passat i és previst que s’allargui fins a mitjans de març. Les previsions indiquen que la producció d’aquest any quedarà a distància de la de l’any passat, considerada la millor campanya dels darrers 40 anys. Les raons per aquesta menor producció s’han de buscar en unes condicions climàtiques poc favorables i en la massificació del porc senglar. Tot i així, la tòfona silvestre que es produeix a Catalunya és de les més apreciades.

La tòfona negra (Tuber melanosporum), d’olor intensa, cos carnós i compacte, és de color negrenc o gris amb tons violetes, de forma irregular, amb la pell molt fina.

Per a més informació i reserves al 972 63 65 96