‘El recuit recuit. Llibre de receptes’ amb tastets de la Cuina de l’Empordanet

El-recuit-recuit-Llibre-de-

Aquest divendres, 17 de setembre, Es Portal Hotel Gastronòmic ha col·laborat en la presentació de ‘El recuit, recuit. Llibre de receptes’,  a càrrec del periodista i gastrònom Salvador García-Arbós, que va fer una defensa del recuit fet al territori i d’una determinada manera de preparar-lo. El presentador va elogiar la gran tasca que ha fet l’autor del llibre, Tano Pisano, per donar recorregut gastronòmic al recuit.

Segons la seva opinió, Pisano, amb el seu llibre, obre un nou ventall de possibilitats a l’hora d’incorporar-lo a la cuina i això, de retruc, hauria de servir per dinamitzar una producció local de recuit i ajudar a mantenir el paisatge gràcies als ramats de cabres productores de llet per a elaborar aquests recuits.  El llibre de Tano Pisano incorpora més de 250 receptes de cuina en les que el recuit n’és un ingredient destacat.

A la presentació del llibre hi havia més de 200 persones entre les quals, destacats cuiners com Joan Roca, i en la que un grup de restaurants de la Cuina de l’Empordanet van preparar diversos tastets elaborats a base de recuit. Es Portal Hotel Gastronòmic va elaborar un Risotto fet amb arròs Carnaroli amb recuit i ruca. També hi havia la presència de productors de recuit, que van oferir tastets del seu producte, així com altres cuiners i cuineres que a títol personal també van fer alguna preparació culinària amb recuit.

Al final de la presentació del llibre la cantant Sílvia Pérez-Cruz va interpretar algunes cançons dedicades a l’autor i al recuit. Aquí us deixem algunes fotos de l’acte:

[col type=”1_2″ class=””]Foto-de-grup[/col][col type=”1_2″ class=””]Presentació-del-Risotto-amb[/col]

[col type=”1_2″ class=””]Salvador-García-Arbós-prese[/col][col type=”1_2″ class=””]Sílvia-Pérez-Cruz[/col]