El divendres 23 de març se celebraran els Sopars Maridats 2018

Sopars Maridats 2018

 

Clos d’Agon i Es Portal faran equip per als Sopars Maridats 2018 , que enguany es farà el 23 de març. La 6a edició de la campanya gastronòmica Sopars Maridats es va presentar ahir a Girona. Es tracta d’una iniciativa conjunta de La Cuina de l’Empordanet i La Cuina del Vent i amb els Cellers de la DO Empordà. Enguany, tots aquests menús inclouran una elaboració de pa amb tomata acompanyada d’Oli de l’Empordà (DOP), que serà el fil conductor de la campanya.

L’equip d’Es Portal es va desplaçar el febrer passat al celler per treballar en la tria de vins. Properament, l’equip de Clos d’Agon visitarà Es Portal per fer proves del menú que prepararà Joan Carles Sànchez. Així es podrà acabar de definir el maridatge que presentaran a Es Portal Hotel Gastronòmic el proper 23 de març.

 

Clos d’Agon i Es Portal fan equip per als Sopars Maridats

Sopars maridats 2018‘Es tracta d’una fòrmula que funciona bé, amb un públic cada vegada més gran. Fem una feina prèvia de tastar els vins i el menú. I el dia del sopar, el celler hi és present i presenta els vins juntament amb el xef, que presenta els plats’ explica Joan Carles Sànchez, que és vice president de la Cuina de l’Empordanet. ‘Aquest any es fa un pa amb tomata d’aperitiu, que és diferent a tots els restaurants. I un menú degustació entès com un menú en què es puguin degustar el màxim de vins possibles’ afegeix.

Durant la presentació, el president de la comissió tècnica de la DO Empordà, Antoni Roig, ha posat en valor la qualitat de la proposta. I ha destacat el vincle que s’ha establert entre els cellerers i els restauradors. També ha mostrat la satisfacció de la DO Empordà pel fet que tots els restaurants inclouen una presència majoritària de vins empordanesos a la seva carta.

El gerent de La Cuina del Vent, Carles Tubert, ha remarcat la importància de col·laboració entre els dos col·lectius gastronòmics per reforçar la marca Empordà. Tubert ha fet una valoració molt positiva de la campanya i de l’evolució de la mateixa, apostant per uns millors resultats aquest 2018.

 

Proposta gastronòmica total

El president de La Cuina de l’Empordanet, Vicenç Fajardo, ha agraït la feina conjunta tant als restauradors de l’Alt Empordà com als cellerers. I ha remarcat l’aposta permanent que fa el col·lectiu pels productors del territori. També s’ha referit a la importància de conèixer la història d’aquests productors per reforçar el relat final que es presenta al client.

Aquesta campanya va néixer amb l’objectiu d’oferir una proposta gastronòmica en un sentit total, empordanesa i d’alta qualitat. També d’enfortir i consolidar relacions entre els cellers i els restaurants, que són els dos col·lectius que fonamenten la riquesa de la gastronomia empordanesa.

 

Es Portal, hotel gastronòmic a Pals (Costa Brava), amb cuina tradicional i productes del territori