Caràcter Empordà experiència enogastronòmica amb Es Portal

Foto de grup sopar 2 Caracter EmpordàCaràcter Empordà és la nova experiència enogastronòmica en la que ha participat Es Portal Hotel Gastronòmic. Es tracta d’un conjunt de 3 sopars únics que es fan amb la participació de 20 restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet i 21 cellers de la Denominació d’origen Empordà.

En cada sopar, 7 restaurants i 7 cellers combinen plats i vins per crear una experiència enogastronòmica única a l’Hotel Havana, de Barcelona. El primer sopar es va fer el dijous acull els dijous 16 de maig i el darrer està previst per dijous vinent, 30 de maig. Es Portal hi vam participar el 23 de maig, amb aquesta proposta:

Filets d’escamarlà amb oli d’oliva d’en Guilla amb Vinya del metge

Restaurant Aquamare – Cellers d’en Guilla

Amanida d’espàrrec blanc confitat amb fevetes, ous escumat ECO i oli de tòfona amb Oriol rosat 2018

Restaurant Terramar – Vinyes dels Aspres

Joan Carles Sànchez, d'Es Portal Hotel Gastronòmic explica l'arròs que forma part del sopar, que el va maridar amb vi de Mas Pòlit.Arròs de Pals amb sèpia, trompetes de la mort, gamba vermella del Cap de Creus i allioli carbassa escalivada amb Clot d’Illa 2017

Es Portal Hotel Gastronòmic – Mas Pòlit

Truita de riu. Cecina, espinacs, bleda tija, veloute i brioix. Crema truita a la brasa amb CTONIA 2008

Restaurant Bo.TiC – Masia Serra

Catxoflino de gambes de Palamós i mandonguilles amb Verema solidària

Restaurant La Xicra – Espolla

Escuma de crema catalana amb gelat de poma al forn amb Airam

Restaurant SA cova – Espelt

Mató gelat, mel i garapinyades amb Perafita Mistela dolça

Restautant  Mas de Torrent – Martin Faixó

Joan Carles Sànchez, d'Es Portal Hotel Gastronòmic a la cuina del Hotel Havana BarcelonaXefs i enòlegs expliquen en directe el plat i el vi amb el que es marida als assistents al sopar. En aquesta edició hi ha participat El Roser 2Mas dels ArcsCasamarLa PlaçaAradiVicusTerramar, AquamareEs Portal Hotel Gastronòmic, La XicraLa CalèndulaHotel Aigua blavaEls TinarsLa BlancaSa Punta i Aurum, Mas de Torrent, SA Cova i Bo.tic juntament amb l’Hotel Havana Barcelona – espai que acull el festival. Cada restaurant ha elaborat un plat 100% empordanès amb l’objectiu de crear, de forma coral, un menú de 7 plats inspirat en els millors productes de la gastronomia de mar i muntanya de l’Empordà.

Per complementar la proposta gastronòmica, s’ha harmonitzat cada plat amb un vi DO Empordà. En són 22 els cellers seleccionats en aquesta primera edició: GerisenaPujol Cargol*lavinyetaPere GuardiolaPereladaMas LlunesVinyes dels AspresCellers d’en GuillaMas PòlitEspolla, Masia SerraMartín FaixóEspelt ViticultorsMas VidaMartí FabraVinyes d’OlivardotsBodegas TrobatMas OllerClos d’AgonEmpordàliaHugas de Batlle i Oliveda.

Si voleu tastar el plat que vam presentar, encara ho podeu fer a Es Portal Hotel Gastronòmic. 

Per més informació i reserves al 972 63 65 96