Arròs amb Poma de Girona d’Es Portal al Plat Favorit dels Catalans

poma de Girona

 

Arròs cremós amb Poma de Girona d’Es Portal concursarà per ser el Plat Favorit dels Catalans aquesta tardor. En la segona edició del concurs competeixen els productes de qualitat catalans reconeguts amb els segells de DOP i IGP. Cada producte el defensa un  restaurant escollit per una comissió encarregada de fer la selecció. Per això, s’han triat  cuiners d’arreu del territori que coneguin aquests productes i els defensin amb un plat proposat per ells.

arros amb poma de GironaEn la primera edició del concurs El Plat Favorit dels Catalans , van competir els grans plats de la cuina catalana. El guanyador de la primera edició va ser l’escudella i carn d’olla, pot ser que ho recordeu. Ara, l’equip de la revista Cuina ja ha engegat la segona edició. A mitjans d’octubre s’activarà la web per poder participar al concurs i votar el plat preferit. El guanyador es donarà a conèixer durant el Fòrum Gastronòmic de Girona, el proper mes de novembre.

 

Poma de Girona i arròs de Pals, una combinació guanyadora

El cuiner Marc Ribas, el director gastronòmic del Fòrum Gastronòmic, Pep Palau, i el director de Cuina, Josep Sucarrats són els membres de la comissió que ha triat els restaurants. Ho han fet amb l’assessorament de la Federació Catalana d’Indicació Geogràfiques Protegides i Denominacions d’Origen Protegides. El nombre de restaurants respon al fet que el nombre d’IGPs i DOPs és 22.

Es Portal Hotel Gastronòmic ha proposat fer un arròs amb Poma de Girona. Es tracta d’una recepta original d’Es Portal que té la particularitat que tots els productes són del territori.

La IGP Poma de Girona agrupa productors del Baix Empordà, l’Alt Empordà, La Selva i el Gironès. Girona Fruits, Giropoma Costa Brava i Fructícola Empordà són les encarregades de la seva comercialització. Les plantacions gaudeixen de bons sòls i un clima privilegiat, influït per la proximitat del Mediterrani i dels Pirineus. Les temperatures són suaus i fresques, amb contrastos molt marcats entre el dia i la nit. La humitat relativa i una insolació estival elevada donen unes pomes de color perfecte i amb alt contingut de sucre. Poma de Girona utilitza tècniques de producció integrada respectuoses amb el medi ambient. Segueix controls de qualitat estrictes i la implantació de sistemes de traçabilitat.

 

A continuació us deixem amb un vídeo de l’aparició del nostre xef, Joan Carles Sànchez, al programa España Directo, on va presentar un plat d’arròs amb poma de Girona. Un plat molt semblant al que es presentarà a El Plat Favorit dels Catalans.