Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals torna a Es Portal

IV Jornades de l'Angula del Ter a Es Portal acte de presentació a la Gola del Ter

 

Tornen les Jornades Gastronòmiques de l’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals a Es Portal Hotel Gastronòmic. Els restaurants de Pals Sa Punta, Sol Blanc I Es Portal Hotel Gastronòmic han presentat aquest matí les IV Jornades Gastronòmiques de L’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals. La presentació s’ha fet a la gola del Ter amb una demostració de com es pesquen les angules del Ter i un ‘show-cooking’. Els xefs dels restaurants que hi participen, Ivan Beumala, Jordi Ribas i Joan Carles Sànchez també han elaborat ‘in situ’ un arròs amb angula del Ter i anguila. Les jornades s’allargaran fins el proper 24 de febrer i compten amb la col·laboració dels cellers Mas Geli (Pals) i Mas Oller (Torrent), que avui han sigut presents a la presentació.

El xef d’Es Portal Hotel Gastronòmic, Joan Carles Sànchez, ha volgut posar en valor el fet que aquestes jornades l’any passat no es van poder celebrar per falta de matèria primera. ‘L’any passat la pesca de l’angula del Ter va ser pràcticament nul·la a causa, sobretot del baix cabal del riu i de la sequera però també pel mal temps. Vam preferir no fer les jornades que buscar un producte substitutiu d’una altra zona perquè la qualitat que ens donen aquestes angules, pescades de forma artesana i gairebé a tocar del mar, les fan molt diferents i pensem que de millor qualitat que d’altres’ ha explicat.

Angula del Ter fins a principis de març

El pescador d’Angula del Ter, Juli Carbó, ha explicat que aquest any està essent una molt bona temporada. Si es manté una certa bonança i les condicions meteorològiques no ho impedeixen aquesta podria ser una bona temporada semblant a la de 2017. Juli Carbó ha fet una demostració de com es fa la pesca de l’angula del Ter, una pesca artesanal i regulada amb 8 mesos de veda. La temporada de pesca de l’angula està previst que es tanqui a principis de març.

Fer més accesible l’Angula del Ter als amants de la gastronomia

Els plats que es podran degustar durant aquestes jornades presenten una dotzena d’elaboracions diferents. Tots els restaurants presenten les angules a la bilbaïna, que és la forma que la majoria de clients les demanen.

El xef d’Es Portal Hotel Gastronòmic ha preparat diversos plats que formen part de les jornades gastronòmiques:

Cassoleta d’angules del Ter a l’estil Bilbaïna, amb làmines d’allet i bitxo, i oli d’oliva extra verge de Pau

Estofat de peus de porc desossats amb angules de muntanya en el seu suc  i  angules de mar saltades

Arròs Carneroli de l’Estany de Pals al safrà amb garoines, formatge “El Set” de Mas Marcè amb Angules del Ter

Crema d’all escalivat amb rovell d’ou curat a la sal amb Angules del Ter confitades.

Juntament amb els plats, s’incorporen també vins seleccionats i recomanats per acompanyar els plats: Pur i Mar de Mas Oller i Subirat Parent i Rosat’17 de Mas Geli.

Durant aquestes jornades hem tingut l’ocasió també d’anar a fer una demostració de cuina en directe al programa de l’amic Jordi Àvila, el Ben Trobats, que s’emet per la xarxa de televisions locals de Catalunya. Aquí podeu veure el programa en el que vam participar:

 

Vols tastar els plats de les Jornades Gastronòmiques de l’Angula del Ter? Reserva al (972) 63 65 96 o aquí