Presentem les 2es Jornades Gastronòmiques del Calamar de potera a Pals

ESPORTAL_JORNADES_GASTRONOMIQUES_DEL_CALAMAR_DE_POTERA_PRESENTACIÓ

 

Els restaurants Sa Punta, Las Pahissa del Mas, Sol Blanc, La Calèndula i Es Portal Hotel Gastronòmic, han presentat aquest dijous les 2es Jornades Gastronòmiques del Calamar de potera a la platja de Pals. Igualment s’ha presentat el nou calendari de les jornades gastronòmiques que aquests restaurants organitzen conjuntament aquesta tardor i l’hivern 2018 – 2019. És la primera vegada que les jornades es presenten a la platja de Pals, al Baix Empordà. Fins ara la presentació s’han fet en els diferents establiments participants.

Les 2nes Jornades Gastronòmicques del Calamar de potera es duran a terme del 15 d’octubre al 15 de novembre. Posteriorment es duran a terme les IV Jornades Gastronòmiques del Foie del 20 de novembre al 20 de desembre. Durant el mes de gener és previst que es facin les V Jornades Gastronòmiques de l’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals. Finalment, entre el 25 de febrer i el 25 de març se celebraran les VI Jornades Gastronòmiques de la tòfona.

ESPORTAL_JORNADES_GASTRONOMIQUES_DEL_CALAMAR_DE_POTERA‘Busquem tenir una oferta gastronòmica, viva, dinàmica, diferent, amb productes gastronòmicament molt importants, molt lligats al territori’, ha explicat el xef-director d’Es Portal Hotel Gastronòmic. Que ha afegit que ‘som negocis familiars que tenim l’ambició de tenir obert tot l’any. I amb aquest format de les jornades gastronòmiques hem aconseguit ampliar l’oferta i posar l’altaveu gastronòmic a la nostra zona, per poder donar aquest producte gastronòmic als nostres clients’.

Calamar de Potera a Es Portal

Joan Carles Sànchez també ha destacat que: ‘Ens agrada posar en valor aquests i altres productes. La nostra idea és afegir nous productes, que estem treballant, com els fesol de l’ull ros. Hi ha gent que està fent esforços per posar-los en valor i nosaltres en aquestes jornades ja l’incloem amb un dels plats, el Calamar a la brasa amb estofat de fesols de l’ull ros amb oli de fonoll.’

ESPORTAL_JORNADES_GASTRONOMIQUES_DEL_CALAMAR_DE_POTERA_JOAN_CARLES‘Es Portal combina el fet de ser un hotel per relaxar-se, un lloc tranquil, íntim i acollidor amb la nostra aposta per la gastronomia. Tant si es busca la tranquil·litat d’un petit hotel, com un lloc per desconnectar amb la parella, l’oferta culinària i les propostes d’enoturisme són un bon atractiu’, assegura.

Els xefs dels restaurants organitzadors consideren que ara és un dels millors moments per menjar el calamar de potera, ja que precisament a aquestes alçades de l’any la textura es transforma i són molt més saborosos. També manifesten la voluntat de potenciar i donar valor i visibilitat als pescadors del nostre territori, amb una pesca artesana i respectuosa. Es tracta, a més, d’un producte baix en calories, amb alt contingut de proteïna i una bona font de vitamines i minerals.

Durant les jornades Es Portal Hotel Gastronòmic suggereix diversos plats en què el protagonista és el calamar de potera:

 

Saltat de calamar de potera i cruixent de cansalada ibèrica confitada amb sopa de ceba
Calamar farcit de melós de vedella amb suc del seu rostit
Arròs carneroli amb sofregit blanc, espàrrecs verds i calamars de potera en dues coccions
Calamar a la brasa amb estofat de fesols de l’ull ros amb oli de fonoll

 

En aquestes jornades també hi col•laboren els cellers Mas Oller (Torrent) i Mas Geli (Pals). La presentació ha comptat amb la presència dels xefs dels restaurants organitzadors de les diferents jornades Ivan Beumala (Sa Punta), Iolanda Bustos (La Calèndula), Jordi Ribas (Sol Blanc), Jordi Vallespí (La Pahissa del Mas) i Joan Carles Sànchez (Es Portal Hotel Gastronòmic).

 

Voleu tastar els plats que hem elaborat amb motiu de les 2es Jornades Gastronòmiques del Calamar de potera? Podeu reservar aquí